Gianpascal profiilikuva
Cavallino Catering

Siitä lähtien kun muutin Suomeen vuonna 2005, toiveenani on ollut tuoda tänne mukanani pala kotimaatani ruokakulttuurin muodossa. Italialainen keittiö on perinteikäs ja arvostettu niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Kuvittelematta mullistavani tätä varsin saturoitunutta alaa, toimintaidea pienessä perheyrityksessämme on tarjota aitoja italialaisia makuja, mutta myös suomalaisia vaihtoehtoja. Pyrimme suosimaan paikallisia raaka-aineita, mieluiten lähiseudun luomutuottajilta, ja huomioida ympäristönäkökulmat muutenkin kaikessa toiminnassamme mm. tarjoamalla vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja. Joskus on toki tarpeen turvautua Italian tuontiin, jotta reseptien alkuperäiset ideat pääsevät oikeuksiinsa.

Menut sisältävät luonnollisesti italialaisia klassikkoja, mutta myös niiden moderneja variaatioita. Monikulttuurisessa keittiössämme niihin yhdistetään tietenkin myös suomalaisia makuja. Suomessa vietettyjen vuosien kuluessa olen oppinut sekä arvostamaan että valmistamaan myös suomalaisia klassikkoja, joista olemme koostaneet oman menun sitä toivoville.

Kokemukseni monissa ravintoloissa, niin Italiassa kuin myöhemmin Helsingin seudulla, kuten Vaelsa, Toscanini ja Majatalo Onnela, ovat kartuttaneet osaamistani ja ruokkineet mielikuvitustani jo parin vuosikymmenen ajan. Tästä on syntynyt vihdoin oma projektini, Cavallino Catering.

Gianpascal Altomonte